Vegetarisk cornflakes-taco

Cornflakespanerad quorn med mexikanska smaker som serveras med en smakrik rödkålsslaw en krämig sås och mango och avokado. Det här var lätt det godaste som vi har lagat av quorn!

Vegetarisk Cornflakes-Taco (4 personer)

  • 312 g quornfiléer
  • ca 5 dl cornflakes
  • 2 msk koriander
  • 2 msk spiskummin
  • 1/2 tsk chiliflakes
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • raps/frityrolja

Rödkåls-slaw:

  • 200 g rödkål
  • 1 schalottenlök
  • 1-2 msk äppelcidervinäger
  • 0.5 tsk hela fänkålsfrön
  • 0.5 tsk hela kumminfrön
  • 2 msk farinsocker / råsocker
  • 1 tsk salt

Sås:

  • 1 dl crème fraiche / matyoghurt
  • 1/2 dl majonäs
  • saft från 1 lime
  • 1/2 vitlöksklyfta

Tillbehör:

  • 125 g mango (färsk eller fryst)
  • 1 kruka färsk koriander
  • 2 avokados
  • små mjuka tortillabröd
  1. Tina quorn.
  2. Koka upp vatten. Hacka schalottenlök. Hyvla rödkål med en osthyvel eller mandolin. Lägg i ett durkslag och häll över kokande vatten. Tillsätt övriga ingredienser och mosa sedan ihop med händerna.
  3. Mixa cornflakes lite lätt. Häll upp cornflakes, mjöl och ägg i vars en tallrik. Tillsätt kryddorna till cornflakessmulorna.
  4. Riv quornfiléerna med händerna.
  5. Vänd först ner i mjöl, sedan ägg och slutligen i cornflakes.
  6. Hetta upp en stekpanna till medelhög temperatur och fyll med rikligt med olja. Stek quorn gyllene.
  7. Rör ihop allt till såsen i en liten skål.
  8. Hacka avokado och mango. Värm bröden lite snabbt. Servera den nystekta quornen med med alla smaskiga tillbehör!

Kommentera