Pasta Caprese

Pasta, tomater, mozzarella, basilika, olivolja, vitlök. När man dänger ihop dom ingredienserna brukar vi snajsa till det lite och kalla spektaklet för Pasta Caprese. Det gör liksom den där stressade vardagsmiddagen lite festligare så.

Pasta Caprese (4 pers)

  • 500 g pasta (välj din favoritsort!)
  • 400 g småtomater
  • 500 g mozzarella
  • 1/2 dl olivolja
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 kruka basilika
  • salt och peppar
  • parmesanost
  1. Koka pastan.
  2. Dela cocktailtomaterna.
  3. Skär mozzarellan grovt eller riv isär om du vill ha den lite vildare.
  4. Finhacka/riv vitlöken.
  5. Hetta upp en liten stekpanna eller gryta med olivoljan och stek vitlöken hastigt.
  6. Hacka basilika.
  7. Blanda alla ingredienser i en skål eller på ett fat. Salta och peppra. Toppa med riven parmesan.

 

Kommentera