Nattjästa frallor

Asså, det borde vara lag på att alla skulle testa det här receptet någon gång. Det är så enkelt och så himla gott. Detta receptet kommer vi att baka tills vi blir gamla, grå och skrynkliga. Utan att tröttna. Så skynda, innan du blir skrynklig och baka, baka! Receptet har vi fått från den eminenta Pain de Martins fina bok ”Bröd Bröd Bröd”.

enkla_frallor

Nattjästa knådfria frukostfrallor (ca 12 st)

  • 3 g (3 krm) jäst
  • 350 g (3 1/2 dl) kallt vatten
  • 450 g (7 1/2 dl) vetemjöl*
  • 8-10 g (ca 1 1/2 tsk) salt

*går även bra att byta upp till hälften till ex fullkornsmjöl om man vill ha grövre frallor

  1. Rör ihop alla ingredienser i en bunke. Täck bunken med lock/plastfolie och låt degen jäsa i rumstemperatur i ca 8 timmar över natten.
  2. Skrapa ur degen på ett mjölat bord och vik ihop till en fyrkant (låt skarven hamna neråt). Täck med bakduk och låt jäsa i can 40 min.
  3. Sätt ugnen på 250°C i god tid.
  4. Dela degen i ca 12 bitar med en degskrapa. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen tills de har fått fin färg, ca 15 min.

 

 

Kommentera