Granola med leopardbanan

banangranolaLeopardiga bananer är ju guld här hemma. Perfekt för alla smoothies och banankakor. Och nu även för granola!

Banan Granola (1 stor burk)

  • 2 leopardiga bananer
  • 2 msk kokosolja
  • 2 msk honung
  • 1 dl vatten
  • 1 krm vaniljpulver
  • 7 dl gryn (havre-, dinkel eller råg)
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl hela linfrön
  • 1 dl kokos
  • 1-2 dl rostade nötter (hasselnötter, mandlar, valnötter)
  • 1-2 dl torkade bananer
  • ev några deciliter puffat quinoa
  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Mosa bananerna med en gaffel.
  3. Blanda med kokosolja, honung, vatten och vaniljpulver.
  4. Häll upp gryn, pumpakärnor, linfrön och kokos på en plåt med kanter. Blanda.
  5. Häll över banan-röran och blanda med händerna.
  6. Ställ in i nedre delen av ugnen i ca 20-30 minuter, beroende på din ugn. Blanda runt var 5:e minut.
  7. Låt svalna.
  8. Rosta nötterna så länge. Tänk på att mandlar ex vill rostas lite längre än vad valnötter och hasselnötter vill.
  9. När allt har svalnat ordentligt kan du blanda ner torkade bananer och ev puffat quinoa.

Liknande recept:

Kommentera