Roadtrip – Falkenberg

Borgmastargarden

Små road trips är något av det bästa som finns och denna gången åkte vi till Falkenberg. När vi reser längs med E6:an stannar vi vanligtvis alltid vid Solhaga i Slöinge. I maj 2016 startade Sara, som äger Solhaga, Borgmästargården i Falkenberg dit vi åkte denna gång.

Semla!

Brödet får de från Solhaga i Slöinge och mycket av det söta bakas på plats i det lilla konditoriet. Deras semla måste vara den godaste köpesemlan som vi har smakat! Inte konstigt att den blev utsedd till Västsveriges bästa i år av Sveriges Bagare & Konditorer.

Napoletansk_pizza

Googla eldsjäl och du borde få fram en bild på dudesen som startade Lilla Napoli. Deras jakt på den perfekta pizzan har tagit flera år och resulterat i, enligt vår åsikt, den perfekta pizzan.

Falkenberg_pizza_napoli

Pizzan var helt magisk! Fluffig, sammetslen och alldeles perfekt leopardig! Hemgjord mozzarella gjorde ju inte saken sämre…

Pizza_falkenberg

Så nu blir det till att köra två timmars resväg tur och retur till en pizzeria på en parkering i Falkenberg för att köpa pizza eller så får vi bygga en egen ugn i sommar…

pizza_napoletana_bok

Köpte med oss goda tomater på burk och deras bok ”Pizza Napoletana”.

 

 

Kommentera