Saker vi gillar

Alla hjärtans dag är inte förrän på tisdag men redan nu tänker jag att det är dags för lite kärleksförklaringar.

morotsnuggets_libabrod

Tuvessonskan@tuvessonskan
Julia från Malmö tar väldigt fina bilder som inspirerar oss väldigt mycket just nu. Gjorde en variant av Tuvessonskans Libawrap med morotsnuggets och grön tahinisås och dra mig baklänges så gott det blev! Hennes Citronpasta med halloumikrutonger går inte eller av för hackor!

mandelmann

Mandelmanns Gård
Troligtvis inte ensam om att tycka att tv-programmet från Mandelmanns Trädgårdar är mysigt och inspirerande. Vi trycker ner barnen i soffan och tittar allihop och känner smått ångest när de efterfrågar att vi ska slunga honung och koka egen halloumi…

fjaras_bracka

Bräckans Vy och Vatten@brackansvyochvatten
I Fjärås Naturum, söder om Göteborg, bakas det och lagas med mycket kärlek. Stället ligger på en höjd med utsikt över Halländsk skog och öppna fält. Det är tydligen ett av få ställen i Sverige där man både kan se hav och insjö på samma gång. Har hört rykten om att de ska byta personal eller regi eller nåt så passa på att åk dit medan det är garanterat gott! Eller se fina utsikter och bröd som snittas på deras Instagram.

semlor_fordeg

Semlor! 
Första omgången semlor har vi redan gjort kolijocks utav. Men så är de också så in i bänken goda om man gör dom med en fin liten fördeg och med en riktigt god mandelmassa med rostade mandlar. Och ska du hinna äta upp alla semlor (igen) så kanske det är säkrast att baka redan nu.  Här hittar du vårt recept på världens bästa semlor. 

 

 

 

Kommentera