Grönkålspasta med valnötter och halloumi

Cale_gronkal_pastaAtt laga vegetarisk pasta är är ju inte hjärnkirurgi direkt. Mest tacksamma rätten om man är rookie på vegetariskt skulle jag tro. Men att få till en rätt som är perfekt avvägd, nyttig, knaprig, gräddig och alldeles underbar är inte så lätt som man kan tro. Blev så nöjd när jag fick till denna pastan! Är för övrigt helt insnöad på kål i alla dess former. Grönkål i en symfoni med salt god halloumi och toppat med valnötter blir liksom pricken över i:t!

Vegetarisk pasta med grönkål och halloumi (4 pers)

  • 500 g tagliatelle
  • 1 dl valnötter
  • 300 g grönkål
  • 1 msk olivolja
  • 1-2 schalottenlökar, beroende på storlek
  • 5 dl matlagningsgrädde/iMat
  • 1 krm malen muskot
  • 200 g halloumi
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  1. Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
  2. Torrosta valnötterna i en torr stekpanna. Ställ åt sidan.
  3. Repa stammen av grönkålen och riv ner i mindre bitar. Finhacka schalottenlöken.
  4. Hetta upp en stekpanna med djupare kanter på medelvärme och slunga runt grönkålen tills den börjar bli lite mjuk, ca 5 min.
  5. Tillsätt löken och stek någon minut till på medelvärme.
  6. Häll ner grädden och låt småputtra i ca 5-10 min beroende på hur mjuk du vill ha kålen.
  7. Under tiden kan du tärna halloumin och steka i olja i en het stekpanna tills den blir gyllene.
  8. Blanda ner grönkålssåsen med pastan och smaka av med salt, peppar, muskot.
  9. Lägg upp och strössla sedan rätten med halloumi och valnötter.

 

Kommentera